Veelgestelde vragen

• Organiseert DUCARES ook custom-made ringonderzoeken?
DUCARES kan op verzoek van de klant een custom-made ringonderzoek organiseren. DUCARES denkt hierin graag mee en stelt zich flexibel op, waarbij aan de wensen van de klant m.b.t. matrices, parameters, concentratie niveaus, frequentie en de vereiste prestatiekenmerken kan worden voldaan.
 

• Kunnen klanten ideeën aandragen voor nieuwe ringonderzoeken?
Bij voldoende belangstelling organiseert DUCARES een nieuw ringonderzoek.
 

• Heeft DUCARES een accreditatie voor het organiseren van ringonderzoeken?
DUCARES organiseert circa 17 ringonderzoeken. 7 van de 17 ringonderzoeken die DUCARES aanbiedt zijn ISO/IEC 17043 geaccrediteerd. De overige ringonderzoeken worden conform deze norm uitgevoerd, maar zijn niet geaccrediteerd.
 

• Hoeveel ervaring heeft DUCARES met het organiseren van ringonderzoeken?
DUCARES  en haar rechtsvoorganger hebben al 25 jaar ervaring met het organiseren van ringonderzoeken.
 

• Biedt DUCARES ook referentiematerialen aan?
DUCARES biedt referentiematerialen aan van eerder gehouden ringonderzoeken, deze monsters kunnen worden gebruikt voor corrigerende maatregelen i.v.m 3e lijnscontroles (ringonderzoeken) of als QC samples voor de interne kwaliteitscontroles.
 

• Is DUCARES geaccrediteerd?
DUCARES is geaccrediteerd voor haar ringonderzoek activteiten (ISO 17043) en labactiviteiten (ISO 17025).

 

• Biedt DUCARES ook bilaterale ringonderzoeken aan?
DUCARES biedt bilaterale ringonderzoeken in vorm van ‘blinde’/realtime monsters aan. Dit kan nodig zijn wanneer er voor de laboratorium verrichtingen geen ringonderzoeken (tijdig) beschikbaar zijn om een accreditatie te verlengen of te verkrijgen. Of in ad hoc of crisis situaties, wanneer er op korte termijn een nieuwe methode ontwikkeld moet worden, kan een bilateraal ringonderzoek de kwaliteit van het laboratoria borgen.